Protestants-Evangelische
Kerk Boechout
🛒WINKELMANDJE
 • Kerstmarkt

  De online Kerstmarkt is geopend! Kom vlug kijken naar de unieke producten die we verkopen ten voordele van ons Adventsproject KATAR!NAHOF, bestel online en kom je bestelling afhalen op één van de afhaalmomenten.

  Verder lezen ...
 • Live Streaming

  Beleef elke zondag om 10u00 onze kerkdienst mee vanuit de huiskamer via onze live stream. Je kan nadien hier de dienst ook nog uitgesteld bekijken.

  Verder lezen ...
 • Mailinglijsten

  Wens je op de hoogte te blijven van onze activiteiten, schrijf je dan in op een of meerdere mailinglijsten.

  Verder lezen ...

Aangenaam verrast was ik toen de vraag uit de kerkenraad kwam of het een idee was om tijdens de advent te collecteren voor het werk van het Orthopedagogisch Centrum KATR!NAHOF! O.C. KATR!NAHOF biedt een waaier aan ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking, zowel aan kinderen, jongvolwassenen als aan volwassenen.

Het thema van de eerste zondag van Advent is "Zie je al wat??". De eerste kaars mag dan aan en de Adventsbode komt langs voor de kinderen. Ook komt Dide het Adventsproject voorstellen dat we zullen doen voor KATAR!NAHOF. We nodigen nog steeds iedereen uit om deze dienst van thuis uit te volgen via de live streaming, want omwille van de COVID-19 maatregelen blijft de kerk nog steeds gesloten.

De huidige verslechterende situatie omtrent het aantal COVID-19 besmettingen, dwingt ons als Kerkenraad, om een stapje terug te doen. We vragen iedereen die vanaf thuis de kerkdienst on-line kan volgen, dit ook te doen. Dit gaat al in vanaf zondag 1 november. De zondagse kerkdiensten zullen op dezelfde manier uitgezonden worden zoals dat al in de afgelopen maanden het geval was.

Open en betrokken  – want iedereen is belangrijk 

De Protestants-Evangelische Kerk Boechout is een actieve christelijke gemeenschap. In onze geloofsbeleving en in onze sociale betrokkenheid  laten we ons inspireren door de bijbel. Onze protestantse traditie prikkelt ons om levendig te blijven en onszelf kritische vragen te blijven stellen.

Als kerk zijn we een kerkgemeenschap, waarin ieder even belangrijk is. Het protestantisme staat voor mondigheid van iedere gelovige. De hele gemeenschap kiest dan ook via een zorgvuldige democratische procedure haar dominee en de leden van haar beleidsorgaan voor afgebakende termijnen. Dit kunnen mannen en vrouwen zijn, getrouwde of ongetrouwde.

Wil je weten wat het geloof inhoudt en daarover van gedachten wisselen? Zoek je een groep jongeren waar je veilig je mening kunt geven en je vragen stellen?

Onze kerk is een open gemeenschap waar iedereen welkom is. Dit brengt ons in contact met mensen van allerlei achtergrond, ook mensen die het maatschappelijk moeilijk hebben. Het behoort tot de kerntaken van de kerk om voor deze mensen op te komen en te ondersteunen waar we kunnen.

Duurzame vrijheid is alleen mogelijk als je deze richtlijnen eerbiedigt: 

 1. Aanbid geen andere grootheden… dat leidt alleen maar tot verlies van de vrijheid die je met deze God hebt verworven.
 2. Vervang de levende God niet door een afgerond beeld of een opvatting. De echte God leeft en is altijd met jou onderweg.
 3. De naam van God mag je altijd aanroepen, maar nooit te onpas gebruiken of misbruiken voor je eigenbelang.
 4. Probeer ervoor te zorgen dat je één dag per week afstand neemt van alles wat je moet doen om te overleven... En zorg er voor dat je op die dag ‘leeft’, samen met de mensen om je heen.
 5. Heb respect voor je vader en je moeder.
 6. Iemand het leven ontnemen is geen leven; iemand het leven zuur of onmogelijk maken ook niet.
 7. De trouw schenden die je aan iemand hebt beloofd, dat maakt veel kapot.
 8. Stelen helpt ook niemand vooruit.
 9. Valse verhalen verspreiden over je naaste, dat doe je niet!
 10. Tenslotte: wees niet afgunstig. Gun elkaar het licht in de ogen.

De Heer is onze God… Hij heeft ons uit binding en angst bevrijd. 

(Vrij naar De Tien Woorden en Dick Wursten)

Komende activiteiten

06 dec 2020
10:00 - 11:15
eredienst voorganger ds. M. den Hartog